Legger store penger på bordet for å bli med i Champions League

Tidligere i måneden meldte italienske Corriere dello Sport at saudiarabisk liga jobbet med å komme inn i UEFA Champions League fra neste sesong, nå bekreftes det at det jobbes med å utforske muligheten.

Newcastle er vertskap for Saudi-Arabias to kommende treningskamper for landslaget. Den ene superstjernen etter den andre har forlatt de fem største ligaene for å følge saudiarabiske penger. Nå kommer neste fremstøt som skal gjøre den saudiarabiske ligaen ren, pen og sportslig attraktiv.

Corriere dello Sport hevder direktører fra de største klubbene i Saudi-Arabia, pluss ledere fra investeringsfondet Public Investment Fund som eier de fleste klubbene, jobber hardt for å få innpass i UEFAs Champions League.

Det italienske mediet hevder det vil komme en forespørsel til UEFA i løpet av de kommende månedene, med ønske om plass i Champions League neste sesong når UEFA åpner opp for fire ekstra klubber til turneringen. Saudi-Arabia vil ifølge det italienske mediet kjøpe seg et wildcard til seriemesteren deres.

I dag kan saudiarabiske klubber delta i Arab Cup og Champions League i Asia, nå skal de kjøpe seg til muligheten for Ronaldo og gjengen å kjempe om det største trofeet.

Carlo Nohra, lederen for den saudiarabiske ligaen bekrefter de «er åpne» for å bli del av UEFA Champions League.

-Vi forsøker å være annerledes, så enhver endring eller forbedring som vil bli introdusert til ligaen, vil være velkommen, svarer Nohra Bloomberg diplomatisk på spørsmål om den mulige Champions League-deltagelsen.

Cristiano Ronaldo skal kjøpes muligheten til å plusse på scoringsstatistikken i UEFA Champions League og holde jyplingene Mbappé og Haaland på avstand, ingen tvil om det.

LES OGSÅ: Harry Kane har kommet hjem

Vi så det i golf, vi kommer til å se det i fotballen også. Når de riktige beløpene legges på bordet, er alt til salgs.

P