French Open: Tennis for kvinner trenger mer rivalisering, sier Sue Barker

Sue Barker says women’s tennis needs more big rivalries to grow interest in the sport after further scheduling controversy at the French Open.

Turneringsarrangørene har blitt kritisert med bare én av de 10 Roland Garros nattøktene med en kamp fra kvinnenes trekning.

Den amerikanske spilleren Jessica Pegula har kalt situasjonen «skuffende».

Tidligere French Open-vinner Barker, 67, sa at det var en «vanskelig situasjon» for turneringsdirektør Amelie Mauresmo.

Nattøkten-kampen blir promotert som dagens høydepunkt, med kun Aryna Sabalenkas fjerderunde-konkurranse sist søndag mot Sloane Stephens planlagt om natten i årets turnering.

Bare én av de 10 nattkampene i fjor involverte kvinnelige spillere.

Tidligere verdens nummer én Mauresmo hevdet at herrekampene hadde mer «appell» og at det var vanskelig å finne nok stjerner eller overbevisende kamper i kvinnenes trekning.

Verdens nummer én, Iga Swiatek, syntes disse kommentarene var «litt skuffende og overraskende», og Mauresmo ba senere om unnskyldning.

Lørdagens finale ser polske Swiatek forsvare tittelen sin mot den tsjekkiske outsideren Karolina Muchova, rangert som 43. i verden.

«Det er et lite dilemma for en turneringsleder med herrespillet som best av fem sett og kvinnene best av tre,» sa tidligere BBC-programleder Barker til BBC Radio 4 Woman’s Hour.

«Hvis du planlegger en kamp for nattøkten og den bare varer en time, fordi noen av kvinnekampene bare varer en time, så kommer ikke publikum til å like det.

«Det er en veldig vanskelig, vanskelig situasjon for Amelie [Mauresmo] å være i. Og dessverre, nå med Serena [Williams] som har gått, er det ikke de store navnene i kvinnespillet for øyeblikket. De må bygge opp.

«Det vi virkelig trenger er noen få virkelig gode spillere for å være i slam-finalen i noen år og bygge opp den rivaliseringen som vi har sett med Roger [Federer] og Rafael [Nadal] og Novak [Djokovic] og Andy [Murray] ].

«Folk vet egentlig ikke hvem disse spillerne er. Elena Rybakina, som vant i fjor på Wimbledon, jeg tror ikke du ville kjent henne hvis hun gikk nedover gaten.

«Vi må ha flere etablerte spillere i samme berømmelse som Maria Sharapova og Serena og Venus Williams.»

I motsetning til Australian Open og US Open, som planlegger to kamper hver dag, har French Open bare én.

I mars sa sjef for Women’s Tennis Association (WTA) Steve Simon til BBC Sport at det er «veldig, veldig kritisk» i kampen for like premiepenger hele året å ha kvinnekamper på kveldstid i alle turneringer.

«Jeg er henrykt over at nå har Wimbledon på senterbanen tre kamper, og de har to herrer, en kvinner, og en annen dag har de to kvinner, en herre,» la Barker til, hvis French Open-tittel i 1976 var hennes eneste Grand Slam. suksess.

«Jeg har liksom sympati for Amelie, jeg forstår det. Men til syvende og sist vil vi ha likhet på tvers av alle turneringene. Det er det vi har kjempet for og det er det vi virkelig trenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

P