Manchester City 1-0 Inter Milan: «Pep Guardiolas lag erobret endelig Champions League-fjellet»

Klokken tikket mot midnatt i Istanbul da øyeblikket Manchester City ønsket endelig kom og denne viltvoksende gamle metropolen ved bredden av Bosporos kunne bli himmelblå.

Manchester City har tatt en naturskjønn og ofte desperat smertefull vei for å vinne Champions League, men reisen nådde endelig målet da de endelig klarte å få tak i det gigantiske trofeet med seier over Inter Milan.

Seieren fullførte også Treble of Champions League, Premier League og FA-cupen for Pep Guardiola og hans side, og sluttet seg til erkerivalene Manchester United som den eneste engelske klubben som oppnådde bragden.

For Guardiola, som gikk og tråkket på de gigantiske tekniske områdene på Ataturk Stadium i agitasjon gjennom et slitsomt møte, var dette hans arv beseglet, hans plass blant spillets storheter sikret av Rodris vinner i det 68. minutt.

Han visste at det alltid ville være et uuttalt spørsmålstegn om hans tid som Manchester City-manager frem til Champions League ble vunnet.

Dommen på arbeidet hans vil alltid være utformet, urettferdig eller på annen måte, rundt om han kunne legge til sine to seire med Barcelona i denne konkurransen – den siste i 2011.

Dommen kan nå tas. Ingen ytterligere tvil kan såes om Guardiolas storhet.

Siste Manchester City-nyheter, analyser og fans
Få Man City-nyhetsvarsler
Man City hevder tredobbelt med seier i Champions League
«Guardiola er tidenes største»
Football Daily podcast: Man City vinner Champions League for å forsegle Treble

Endelig kom, at Champions League-smerten endelig var over. Fjellet Manchester City har slitt med å erobre hadde blitt besteget. Ikke rart at voksne supportere og mange spillere gråt.

Kevin de Bruyne, som så en andre Champions League-finale kuttet grusomt kort på grunn av skade, aksepterte at denne turneringen hadde blitt både en drøm og en besettelse. Drømmen var blitt oppfylt. Besettelsen hadde forsvunnet.

Bare i løpet av de to siste sesongene ble Citys evne til å påføre seg selv smerte i Champions League illustrert i mikrokosmos – ved tapet for engelske rivaler Chelsea i 2021-finalen, da nederlaget ble tatt fra seierens kjeft i en gal semi- siste andre omgang mot Real Madrid i Bernabeu i fjor.

På bilder: Man Citys glede og følelser fanget
Det var et snev av ironi i Rodri som dukket opp som Citys kampvinner, fordi en av de store debattene etter det skuffende tapet for Chelsea i Porto var Guardiolas mystiske beslutning om å utelukke hans midtbanekraftverk. Ingen slik feil denne gangen.

Dette er på mange måter sluttspillet i fase én i Citys angrep på fotballens europeiske topp. Nå har kløen i Champions League blitt skrapet, de vil garantert være favoritter til neste sesongs konkurranse, faktisk favoritter igjen for de tre trofeene de har vunnet denne kampanjen.

Guardiola så sliten ut da Citys spillere feiret vilt rundt ham. Det var forståelig fordi det vil bety så mye for ham.

Han har vunnet fem Premier League-titler på seks år og dominert innenlands, men dette gjør arbeidet hans komplett foreløpig. Denne drevne, intense perfeksjonisten vil ønske å gjøre alt igjen, og bedre neste sesong.

Dette var trofeet Guardiola ble hentet til Manchester City for å vinne. De hadde vunnet ligatitler under Roberto Mancini og Manuel Pellegrini før ham. Hans oppdrag var å vinne Champions League, derav den dvelende – og i virkeligheten useriøse – debatten om tiden hans på Etihad Stadium.

Ankomsten av hans tidligere Barcelona-kohorter Ferran Soriano og Txiki Begiristain som henholdsvis administrerende direktør og direktør for fotball var nesten en handling for å få City-huset til å ønske velkommen til sin viktigste leietaker, nemlig Guardiola.

På denne lune natten i Istanbul leverte han sin misjonserklæring.

Manchester City ble en gang kalt «de støyende naboene» av Manchester United-manager Sir Alex Ferguson. Det var ikke et kompliment og var heller ikke ment som en.

De var absolutt øredøvende da de strømmet ut fra Ataturk Stadium inn i den kvelende trafikken og enorme utbredelsen av Istanbul for å feire Citys beste natt på slutten av deres beste sesong.

De har vunnet syv Premier League-titler, tre FA-cuper og seks ligacuper siden de kom under Abu Dhabis kontroll.

Men Champions League var den de alltid ønsket seg, den de hadde øyne på siden dagen i september 2008 som forandret engelsk fotballs ansikt.

Det har tatt tid, men Manchester City har nå endelig endret ansiktet til europeisk fotball, og dette kan være starten på en æra med Champions League-dominans.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

P